Qui som

El Festivalls de l’Alt Pirineu es realitza gràcies a la dedicació i esforç de diverses persones i entitats. Amb les aportacions de diferents valls, perspectives i punts de vista esperem donar a conèixer el nostre territori, la seva història, i activar el seu desenvolupament futur.

Equip de voluntaris

Guies, artistes, i gent aficionada i relacionada amb la muntanya, la natura i l’esport ens hem ajuntat per dissenyar el primer festival de senderisme de l’Alt Pirineu, que hem anomenat FestiValls. Des de les diferents valls i sensibilitats, hem intentat dissenyar un festival atractiu, divers, d’acord amb les nostres possibilitats i amb projecció de futur.

Outdoor Adventour

Des de la seva naturalesa d’agència de viatges íntimament relacionada amb el Pallars Sobirà Outdoor Adventour ha apostat pel Festivalls com a organitzadora i promotora del projecte. A més de la inversió de temps i recursos, Outdoor brindarà la possibilitat de comprar paquets de cap de setmana combinant activitats i allotjament.

Institut de Sort

S’involucra promovent que el curs XXX realitzi una jornada de voluntariat recuperant camins. Una part molt important del Festivalls, ja que la sensibilització dels més joves sobre els camins i el llegat històric que representen, és fonamental.

Logo del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Parc Natural de l’Alt Pirineu

col·labora en el projecte des de la primera edició finançant els guiatges i així potenciar el valor afegit de les caminades.

Per què

Perquè ens agrada, perquè tenim la vocació de conèixer el territori, d’explicar-lo, de transmetre’l. De descobrir-ne els seus racons més bucòlics, els paisatges més inspiradors, els secrets més antics, més ben guardats. Perquè busquem la forma de fer arribar a la gent el valor de les nostres valls, de la seva història, de les seves pedres, de la seva vida…

Per totes aquestes raons organitzem el Festivalls de l’Alt Pirineu, i per tots aquests motius ens agradaria que vinguéssiu!

Festival de Senderisme dels Pirineus

Un any més, el Festival de Senderisme dels Pirineus proposa diverses experiències vinculades a caminar, al llegat històric, al producte local, etc. des de maig fins a octubre. Un argument més per visitar el Pirineu i conèixer algun dels seus molts secrets.

Amb una durada d’entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals. Són, per tant, una oportunitat excel·lent per gaudir dels serveis de guies locals que ens aniran descobrint la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus.

Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills i propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades també permeten conèixer la cultura i la gastronomia locals: tastets de productes, visites a museus, concerts o tallers en seran el complement ideal.

Amplieu informació a la pàgina web del Festival de Senderisme dels Pirineus

Una bona oportunitat per recórrer part de la xarxa de camins en mig d’idíl·lics paisatges pirinencs.